Verslag van de LLT 2016, die ons via Utrecht en Zuid – Holland naar de provincie Gelderland zal brengen, met dank aan alle verslaggevers!

Woensdag 4 mei, de eerste wagens melden zich…
Er waren al veel vrachtwagens toen Toon en Atie aankwamen op de Gageldijk bij de familie Hoek, De stroomkasten waren niet nodig want iedereen was al voorzien van elektriciteit. We stonden rond het mooie huis van Jan en Joke. De gezellige avond was echter een paar honderd meter verderop. Als service reed een busje heen en weer met de deelnemers . In de loods werden we gastvrij ontvangen  met koffie en cake. Tafels en stoelen stonden opgesteld, zodat iedereen al snel een plekje gevonden had en er een leuke en gezellige sfeer heerste. Er werd heel wat afgepraat, en gelachen.  Ook een wijntje en biertje werd getapt en de schalen met hapjes gingen rond. Het is nog heel lang gezellig gebleven voordat iedereen weer naar zijn auto ging. De volgende ochtend kwam Mart Leek met het ontbijt , waarna na de briefing de Lage Landen Tour van start ging. De gastvrijheid van de familie Hoek was weer groots en we bedanken hen hier dan ook hartelijk voor.   Verslag door Atie.

Op dag 1, donderdag 5 mei, vindt de start plaats bij de familie Hoek in Maarssen. Na een welkomstwoordje van Toon van Diepen beginnen we deze eerste dag van de rit om half 10. De zon schijnt al, het belooft een mooie dag te worden.
We vertrekken met 29 vrachtwagens via Maarseveen richting Vleuterweide. In Harmelen is de weg opgebroken en moeten we zelf een alternatieve route zoeken. Uiteindelijk komen we via de N204, wat ons een prachtige route oplevert langs het water, weer op de oorspronkelijk route bij Woerden. Af en toe zien we in de verte wagens rijden van deelnemers, dan weten we dat we dus nog goed zitten. Onderweg worden de deelnemers op de foto gezet, zowel vlak voor Boskoop als later op de weg naar Poeldijk. De rit brengt ons langs Alphen a/d Rijn en Zoetermeer naar Delft, als je niet een afrit mist!!
We rijden via de N470 naar Den Haag en verder naar Poeldijk en Naaldwijk met het eindpunt in De Lier bij Tekno. Hier staat de lunch klaar in het museum dat we mogen bezichtigen, waarbij we ook een presentatie krijgen van de fabricage van de schaalmodellen 1:50 van vrachtwagens. Na de lunch wacht ons nog een verassing, we worden met een bus naar het museum van Dirk van Staalduinen in Maasdijk gebracht. Een waanzinnige verzameling oldtimer vrachtwagens, auto’s, brommers en andere voertuigen. Alles voorzien van de bijbehorende attributen uit die tijd, mooi om te zien. De bus brengt ons daarna weer terug naar Tekno in De Lier, waar de wagens mogen blijven staan en waar we ook vanavond zullen eten. De stroomvoorzieningen worden aangelegd en de stoelen komen naar buiten. We maken een groepsfoto, allemaal verzamelen! Dat was het voor deze eerste zonnige dag na het rijden van een schitterende route.
Verslag Marianne.

Vrijdagmorgen 6 mei om 9.50 uur, vertrokken we bij Tekno te Maasdijk. Eerst met z’n allen genoten van het ontbijt, dit was weer prima. Vandaag prachtig weer, volop zomerse temperaturen!!!!  We reden langs kassen en toen langs de havens van Rotterdam. Daar het gewirwar van al die wegen. Gelukkig heb ik een hele goede chauffeur!!!. Door 3 tunnels gereden richting  Alblasserwaard en Bommelerwaard, door een afwisselend landschap. De bermen zijn nu op hun mooist met al het geel van boterbloemen en mosterdzaad,  en het fluitekruid, genieten is dat. Heerlijk de koeien in de wei, afgemaaid grasland, Holland op z’n best.  Rond 12.00 uur , de aankomst bij Groeneveld. Wij zijn daar goed verwend met een zeer uitgebreide lunch in de presentatiehal. De Heer Henk Groeneveld hield een mooie speech over zijn bedrijf van smeersystemen en boordcomputers. Het bedrijf heeft vestigingen over de hele wereld.
Ongeveer 14.00 uur vertrokken we weer. Per auto kregen we een presentietasje. We vervolgden  onze weg rustig, er waren hier en daar best veel bobbels in de weg. Eerder dan gepland arriveerden we bij de Fa. De Biggelaar. In een lange rij gewacht tot we om 15.45 uur het terrein op konden. Met z’n allen lekker buiten gezeten , in de schaduw. ’s Avonds was er een heerlijke bbq, wij weren volgestouwd met eten en drinken. Er wordt heel veel gebabbeld en gelachen met elkaar. Het is een leuke en gezellige groep.
Verslag door Willy Bomhof.

Zaterdag 7 mei
Prachtig weer, dat gaat goed. Het ontbijt met hulp van deze en gene kwam goed op gang, Sommige dames gingen koffie zetten want dan glijdt het ontbijt er beter in.
Om 9.30 starten we voor de rit die vandaag iets gewijzigd moest worden, vanwege het wielrennen, “de Giro Italia”. Toon Jansen , die onmisbaar is voor de routes uit te zetten , had gelijk een omleiding gemaakt en nieuwe briefjes met de juiste routes.
Onze eerste discussie is alweer gevallen in de auto {opletten Jeanne} Bij Wim van Schayk staan Toon en Atie ons alweer op te vangen,” Toon zwaaiend met zijn krukken”.  Hier gingen we naar het museum van Wim van Schayk, en dat was ongelooflijk wat daar te zien was, noem maar een voorwerp op , en het was er, dat moet bekeken worden , dat kan je niet uitleggen. Hallen vol en wat kon die man vertellen. En het was kijken met oogjes en niet met de handjes. Van grote machines en tractoren, tot tanden en alle ambachten. 2 uur rondleiding ,maar dat was nog niet genoeg om alles te zien. Na afloop stond de lunch klaar en nog wat te drinken. Dan worden de mannen weer zenuwachtig en hoor je de ene na de andere starten, op naar het eindpunt van deze prachtige dag. Naar de Radstake, daar is vanavond het diner. En nog muziek in de avond? Wat hebben we geboft , alles perfect , zelfs het weer. Bedankt,  door Jeanne Jansen.

Zondag 8 mei
Na een rustige nacht met gras onder onze wielen en voeten op het terrein van Radstake te Varsseveld schijnt alweer de zon en is de temperatuur aangenaam.
Inmiddels is de vierde en laatste dag aangebroken. Het lange weekend is omgevlogen.
Na de zoveelste heerlijke maaltijd (deze keer met koffie, thee etc. en mmm eieren)
een briefing. De laatste informatie van Toon en Henk-Jan Meyerink bedankte de organisatie voor hun werk. Hij zei dat hij het weekend als heel gezellig heeft ervaren.
De route gaat van Varsseveld naar Goor via o.a. Beltrum, Eibergen en Neede.
We reden over kleine boerenweggetjes waar soms de aanwijzing op een houten paaltje stond. Een hertenkamp met mooie ranke damhertjes, Rododendrons in bloei en mooie oude boerderijen passeerden we.
Om 11.30 arriveerden we bij Wifocarr in Goor.
Wifocarr: Wilfried, Alfons carrosserie.  We hebben niet allemaal dezelfde route gereden.
Bij de één pakte een navigatiefoutje goed uit daar zo de kermis werd gemeden.
Bij de ander was het een bewuste keuze daar de weggetjes wel erg smal en oneffen waren,
terwijl diegene zei: Voor mijn part rijden we over zandweggetjes”.
Wilfried heette ons welkom en vertelde dat het bedrijf waar hij en Alfons voor werkten
failliet was gegaan en dat zij i.p.v. een uitkering aan te vragen voor zichzelf gingen beginnen. Na wat uitdagingen te zijn aangegaan werden zij veel wijzer en kregen zij meer en meer opdrachten.  Zij restaureren oude vrachtwagens en hebben veel onderdelen in huis. Na wat gedronken en een lekker broodje gegeten te hebben, kon iedereen alles bekijken. Om 13.00 uur bedankte Ben Wifocarr voor hun gastvrijheid en de lunch en gaf hen een presentje.  Ben sloot de vijfde Lage Landentour af met o.a. de woorden dat het hek bij Tekno niet sloot en het hek bij Biggelaar niet open wilde gaan.  Iedereen nam uitgebreid afscheid van elkaar en wat mij ter ore kwam was:  het was een klein clubje maar zeker niet minder gezellig, wat boften  we met het weer en het heeft ons aan niets ontbroken. M.a.w. het waren vier mooie gezellige dagen.
Iedereen bedankt en tot over twee jaar.

Groet, Gusta de Kok.

 

We bedanken de sponsors die deze Lage Landen Tour mogelijk hebben gemaakt: