Een verslag van de Texel rit van 17 april 2016, opgesteld door Piet Druijf, met onderaan de pagina meer foto’s!!

Het stond ieder vrij om alleen de rit mee te doen op zondag maar je kon ook van een aanbieding gebruik maken die de HAV en de Pelikaan organiseerde.

Op zondagmorgen 17 april startte ik mijn VW-kever om mee te gaan rijden in de Texel rit die georganiseerd
werd door Wouter v d Werf en Henk v d Veen.
Ik moest nog wel even doorrijden om de boot van 9.30 uur te halen. Aangekomen bij de boot ontmoete ik ook collega en vriend Peter v Muijen en Marianne met hun A Ford , ik was op de hoogte dat zij de rit ook gingen rijden op zondag en dan is het ook leuk om elkaar te treffen. Na een goede morgen en een voorspoedige overtocht namen wij deel aan de koffie met wat lekkers in het aangrenzende restaurant waar de boot afmeerde.
Tijdens de koffie deed Henk v d Veen zijn woordje en heette ons allen welkom.
Normaal rijden wij ongeveer met een 15 auto’s de rit, nu waren het er zelfs 40, dus ook tachtig man aan de koffie en inderdaad de zaak was geheel vol.
Wouter v d Werf reed mee met zijn bezem wagen om in te grijpen als dat nodig was.
De gehele dag hebben wij met Peter en Marianne opgetrokken en dat was zeer gezellig. Bij het visrestaurant kwamen we Jaap en Gre Kluft tegen en zo was de tafel ook weer gevuld met eten en gezelligheid.
De rit voerde ons langs diverse leuke plekken op Texel en dat was ook zeer de moeite waard.
In de uitleg adviseerde Henk ons om niet als een idioot achter elkaar aan te rijden, dan heb je meer plezier en de laatste boot gaat toch pas om negen uur s avonds.
Alle 40 auto’s gingen hun eigen weg. Aan het einde van de dag hebben wij nog met een twintig tal leden meegedaan aan de warme maaltijd die ook door de HAV georganiseerd was en na een voldane dag en gevoel landen wij met een paar auto s op de retour boot van acht uur.
Het leuke was dat wij even moesten wachten op een ambulance en ja hoor na tien minuten kwam deze aanrijden, de boot gaf een beetje extra gas zodat de geplande aankomsttijd niet in het water viel.
Na afscheid te hebben genomen van ieder van onze club die op de boot mee voer,
ging ik met mijn VW-kever en vriendin weer huiswaarts.
Zoals u ziet had ook de Texelse Courant aandacht voor de rit.