Verslag van de rit van OTA: Najaarsrit, startplaats  Deventer, 30  sept 2012

Verzamelen voor de rit is in Deventer bij van Opijnen vanaf half 11, dus we vertrekken vanuit Wateringen om 08.30 uur met de Volvo 495, de buren zijn nu wel wakker!
De zon schijnt en het is heerlijk rustig op de A12, we stoppen voor het tanken van diesel en koffie bij Bijleveld ( De Meern).
Bij aankomst in Deventer staat de koffie al klaar, tijd om even bij te kletsen met alle “oude” bekenden.  Na de briefing  volgt om half 12 het sein: start de motoren! Een kolonne van ongeveer 50 wagens maakt zich klaar voor de rit.  We rijden volgens een routebeschrijving door de mooie omgeving van Deventer, er is veel belangstelling onderweg van het publiek. Via mooie dorpjes en plaatsen als Gorssel,  Luttenberg naar  Lemele, door de allermooiste boswegen en langs uitgestrekte velden mais. Dank aan de routemakers (sters), het was schitterend!
Onderweg staan 2 pechvogels bij hun wagen, hulp wordt al geboden en hopelijk kunnen ze weer aansluiten. Om een uur of 1 zijn we bij Café Dijk in Lemele  voor een “truckers”-lunch, mmm,  dat smaakt goed. Dan wordt om half 3 het sein gegeven om weer op pad te gaan voor het 2e deel van de rit. Ook hier weer hele mooie en ruime wegen met veel kijkers aan de kant. Regelmatig klinkt de hoorn op verzoek van de toeschouwers. We rijden via Heino en een stukje Salland route weer terug naar Deventer. Eindpunt is weer bij van Opijnen waar ons een warme snack wacht. Nog steeds schijnt de zon als we terug gaan rijden richting Wateringen. Hiermee komt een einde aan de prachtige najaarsrit van OTA.

Ben de Kok en mede passagiere met de Volvo 495.

Hieronder volgen de foto’s.