Verslag van de verrassingsrit van OCV trucks, start in Heerhugowaard, 20 oktober 2012

Het is zaterdagochtend, om 6 uur gaat de wekker!! Vandaag staat de verrassingsrit van OCV op het programma met vertrek  vanuit het bedrijf van  “van den Heerik”  in Heerhugowaard.

We vertrekken met de Volvo 495 met aanhanger vanuit Rotterdam om half 9. De brug in de Spaanse Polder gooit roet in het eten door even voor onze neus open te gaan, maar al snel kunnen we door richting Amsterdam. Bij parkeerplaats “Twaalfmaat” zien we de Scania ’s van Dick de Mooij staan. We stoppen ff voor een bakkie en gaan dan gezamenlijk richting Heerhugowaard.  De TomTom stuurt ons dan even binnendoor,  maar via het AZ-stadion komen we weer op de A9. Dan rijden we even voor 11 uur het terrein  van van den Heerik op.  De ontvangst is top, de koffie staat al klaar. Na een korte intro van Gert Kattenberg vertelt Jack van den Heerik e.e.a. over het transportbedrijf van den Heerik en de historie. Na het eten van een broodje gaan we om half 1 op pad. Er zijn voorrijders maar na wat verkeerslichten zijn we die kwijt en dan blijkt de routebeschrijving hard nodig. Voor ons rijden wat wagens fout als we Tuitjenhorn in gaan.  Dan maar even bellen en wachten tot ze omgekeerd zijn.  We vervolgen onze route, langs vooral veel kool velden met flinke bagger op de weg, en komen in Warmenhuizen waar we uitgenodigd zijn door Mercedes garage Gomes. Na deze (sanitaire) stop gaan we voorzien van appels en mandarijnen richting Schoorl. Hier vooral bos en duin landschap met mooie herfstkleuren.  Door  dorpjes als Oterleek en Rustenburg rijden we de Schermerpolder in.  Het eindpunt van de rit vormen de “Rijper Eilanden” waar we door de organisatie getrakteerd worden op koffie/thee met een heerlijk broodje kroket.  Er is gelegenheid om de verzamelde collectie van Mart Leek te bezichtigen. Met een grote heel erg gele taxi brengt hij ons naar de loodsen waar zijn verzameling wagens staat, deels gerestaureerd maar het overgrote deel  van de verzameling wacht nog op de start van een  2e leven.

Na het zien van al dat moois nemen we afscheid van de deelnemers van vandaag. Deze rit heeft vele nieuwe contacten  opgeleverd in de truckrijderswereld.  Onze hartelijke dank gaat naar de organisatoren van de rit !!!
We sluiten hiermee het rittenseizoen 2012 af en zien elkaar in ieder geval bij de Lenterit  van OCV Trucks,  eind maart 2013.

Ben de Kok en Marianne Pothof met de Volvo 495

hieronder volgen de foto’s