Het verslag van de rit, door Piet Druijf.

Deze keer was de start bij Arie Spaansen in Winkel. Maar het was niet zomaar een start, want Arie en Trudy waren afgelopen 5 mei 50 jaar getrouwd en dat was een reden voor een feestje en ook mijn persoontje met aanhang was uitgenodigd. Wij hebben die afgelopen 5 mei heerlijk genoten, de muziek was bijzonder want er was een ongenodigde gast die de microfoon pakte en begon te zingen speciaal voor Arie. Het was niemand minder dan Jan Selie, bij de meeste van u wel bekend. Nog een leuke anekdote voer het feestje van Arie: Twee jaar geleden was ik bezig om op 5 mei naar mijn schoonzusje te gaan, want zij werd 50 ook op Bevrijdingsdag. Arie hoorde mijn verhaal en zei toen: over 2 jaar heb jij ruzie met je schoonzusje en ik keek hem verbaasd aan. Waarop Arie zei: “dan ben ik namelijk 50 jaar getrouwd en kom je op mijn feestje!!” Gelukkig liep het anders want mijn schoonzusje was nu met vakantie….

Terug naar de start van de Noord-Hollandrit ….

Om 10 uur s morgens kon iedereen genieten van de koffie met lekkers erbij en de vele mooie auto’s bekijken die Arie in zijn schuurtje had staan. Ook stond er nog een deel van zijn collectie buiten te glimmen. Er waren veel deelnemers voor de rit met zeer mooie auto’s. Arie hield nog een speech met als thema “geluk kan je niet kopen” waarna Toon van Diepen het woord nam. Dan was er ook nog de lunch, die prima verzorgd was door Mart Leek. Daarna is het tijd om op weg te gaan voor een mooie rit door de kop van Noord-Holland vanuit Winkel. We krijgen een route beschrijving van Toon en rijden richting Callantsoog. Uiteindelijk komen we uit bij Jan de Wit, de chopperdokter, waar een aantal Amerikaanse trucks staat opgesteld. We mogen ook een blik werpen in zijn werkplaats en krijgen er een lekkere bak koffie/thee. Het is erg gezellig en druk met al die trucks geparkeerd op het erf en in de berm van de smalle dijk.

Al met al een bijzondere dag, dank aan Arie Spaansen en Toon van Diepen en alle anderen die hebben geholpen om deze dag tot een succes te maken.

Bekijk de foto’s hieronder.