Donderdag 1 september was het weer zover dat deze tweejarige tour door onze Duitse vrienden werd georganiseerd. Het weekend hiervoor waren Lia en ondergetekende reeds uit het hoge noorden vertrokken. Door Limburg richting Aken naar Monchau,  hier door het  mooie Eifel gebergte via de Nürburgring richting de Rijn onder Koblenz. Hier werden we hartelijk op de camping Loreleyblick te St. Goar am Rhein ontvangen. Het was voor ons de derde keer dat we deze grote camping, die over een lengte van anderhalve kilometer direct aan de Rijn is gelegen, bezochten. Het is hier geen enkel probleem om met grote (rokende oldtimer trucks) te komen. De eigenaren zijn gastvrij en hun gasten over het algemeen erg geïnteresseerd. ( Ook wel mooi natuurlijk om een mevrouw uit te leggen dat er in de rest van het jaar echt geen koel/vries vervoer meer met onze trailer naar Scandinavië wordt gedaan). Even twee dagen op de fiets met prachtig weer het lichaam voorbereiden op de dingen die gaan komen. Woensdagmorgen over de B9 richting Karlsruhe,  waar we bij een Autohof de eerste Nederlanders mochten ontmoeten. Hier aangekomen zaten Arnold, Corrie, Jack  Hennie, Gijs,  Piet en Simon al aan de schnitzel.
Vanaf hier gezamenlijk richting Stuttgart, waar we wederom bij een Autohof hebben overnacht en we de andere landgenoten, Cees,  Alex Johan, Paul Hes, Dieter Saar, Wim Tara, Jan Joke, Jos Marja en Jack en Corry ontmoeten. En dan weet je het wel, iedereen heeft blijkbaar door het mooie weer dorst gekregen. Aangezien we de dag erop rond 12 uur bij de startplaats van de tour, zijnde het prachtige hoofdkantoor van Mercedes Benz moesten arriveren, hadden we s’morgens de tijd om ons rustig voor te bereiden.  We kunnen wel stellen een grote delegatie Nederlanders ( 13 auto’s) op de ruim 60 meerijdende trucks. Na de ontvangst door de Tour Organisatie en veel handen te hebben geschud, in de middag tijd het prachtige Mercedes Benz museum te bezoeken. In dit grote futuristische gebouw kun je zien wat M.B. vanaf het begin heeft gepresteerd. Na in de avond van een door M.B. aangeboden diner te hebben genoten niet al te laat de kooi opgezocht om de volgende dag fris aan de start te verschijnen.

“ja inderdaad, het was niet ongezellig”, (foto Wim Kuijl)

In het verleden was er wel eens kritiek op de relatief grote afstanden die dagelijks afgelegd moesten worden. De organisatie heeft hier oor voor gehad en heeft ons dagelijks tussen de 150 en 200 km af laten leggen. Mooi genoeg, zeker als je bedenkt dat praktisch alles over binnendoor wegen gaat. Petje af voor de perfecte organisatie en dan in het bijzonder Joachim Fehrenkotter en Alexander Fischer.
Van Stuttgart reden we via de overnachtings plaatsen Spyer (techniek museum), Trier (Man dealer), Frechen (Renault dealer), Münster (marktplaats in de stad), Werlte (Krone trailers),  Visselhövede (Hoyer groep) en de Haven van Hamburg als eindpunt, waar we met een rondvaartboot door de haven naar het afscheids diner werden gebracht bij Kravag (verzekeringen). Vervolgens tot laat nog een afzakkertje bij de auto’s genomen.
Bij al deze sponsoren zijn we op een voortreffelijke wijze van een natje en een droogje voorzien.
Het enige minpuntje van de tour was de motorschade van Arnold zijn Büssing. Dit werd door de Fa. Kamphuis op een perfecte manier opgelost.
Een mooie tour met prachtig weer en hele gezellige mensen was hier ten einde, waarna iedereen op de zaterdag weer huiswaarts kon keren.

Lia en Eppie Bok.