Hellevoetsluis Vestingdagen 2014.
In totaal hadden zich dit jaar 55 wagens aangemeld voor het evenement van de HAV Vrachtwagengroep tijdens de Vestingdagen in Hellevoetsluis, gehouden van 15 tot en met 17 augustus. De inschrijvingen waren voornamelijk binnengekomen via het inschrijfformulier op onze website, wat prima werkte.
De vergaderingen van de stichting Hellevoet waren door het bestuur allemaal bijgewoond en resulteerden in een goede samenwerking, al onze eisen werden ingewilligd en op vrijdagmorgen bij de start van het evenement werden alle materialen keurig op locatie het Bastion afgeleverd. We konden vrijdagochtend meteen beginnen met opbouwen en het plaatsen van de vuilnisemmers en brandblussers, het uitleggen van de kabels en verdeelkasten en het monteren de lampen in de bomen. Hierbij kregen we hulp van Henk en Roel Poortman en Arie Spaansen. Na het opzetten van 2 tenten en het uitzetten van de biertafels en banken kwamen er ook nog 10 statafels bij.
Vrijdagmiddag om 14.00 uur kwamen de eerste deelnemers binnenrijden, langzamerhand vulde het bastion zich totdat er ’s avonds 50 vrachtwagens aanwezig waren. Zaterdagmorgen werden de laatste 5 vrachtwagens verwacht.
Alle wagens stonden netjes opgesteld en het weer was vrijdag en zaterdag erg goed waardoor er veel publiek kwam om de vrachtwagens te bewonderen. Zelf hadden we ook nog twee zeer oude auto’s meegenomen. Zo reden we rond met kinderen in de International uit 1908 en de race Ford kon iedereen komen bekijken voor de verzameltent.
Zoals je op de foto’s kunt zien is het evenement in Hellevoetsluis zeer veelzijdig, er is voor elk wat wils van boten tot reddingauto’s, oude ambachten demonstraties, een mijnenveger ter bezichtiging en helikoptervluchten met reddingsoperaties op zee. De zaterdagavond hebben we afgesloten met een heerlijke barbecue en later op de avond volgde nog een vuurwerkshow. Ook voor de dames was er genoeg te zien en te koop, op de braderie die door het hele vestingstadje liep. De dames hadden een tasje gekocht dat gevuld werd met cadeau, cadeau en cadeau. Dit bracht veel hilariteit teweeg, ook bij de barbecue werd dit nog eventjes uit de doeken gedaan.
De mannen konden zich uitleven op het speeltje, de oude Ford waarvan de achterlichten brandend moesten worden gemaakt met petroleum en een lont gemaakt van Toon zijn overall. Uiteindelijk kon de brand erin, iedereen zo blij als kinderen. Zondag was het weer iets minder, maar toch bleef iedereen tot het einde van het evenement, hiervoor dank van de organisatie. We hopen iedereen volgend jaar weer te zien.
Jan van Geffen en Toon van Diepen.

Hieronder staan nog meer foto’s van de HAV vrachtwagengroep bij de Vestingdagen in Hellevoetsluis.

Groeten van het bestuur van de HAV vrachtwagengroep.